Matematik

Formel for den krumme overflade af en cylinder, kegle og keglestub

26. februar 2018 af Emil0001 - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder på:

Opstil formler for arealet af den krumme overflade for to af tre følgende figurer: Cylinder, kegle, keglestub. Husk at argumentere

Jeg har prøvet at løse den, men forstår ikke helt hvad jeg skal gøre for at løse den, kan man mon få hjælp herinde? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af SuneChr

For en cylinder med radius r og højde h:
Læg et snit parallelt med cylinderaksen og fold den krumme overflade ud til et plant rektangel,
hvis to sider er omkredsen af cylinderen og højden af cylinderen.
Gør lignende overvejelse ved de to andre legemer.


Svar #2
26. februar 2018 af Emil0001

Kan du ikke være mere præcis? for at jeg forstår den ikke helt endnu :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af mathon

forestil dig at du klipper keglestubben op langs en sidelinje og breder den ud

hvorefter du inddeler den øverste bue 2•π•r og nederste bue 2•π•R i et uendeligt antal små stykker,
som tilnærmet er små trapezer
hver med arealet
                                    (1/2)•s•(Δa + Δb)                    s2 = h2 + (R-r)2

                 hvoraf
                                                                         ∝
                                     Arealkrumflade = (1/2)•s•∑(Δai + Δbi)  = (1/2)•s•(2•π•r + 2•π•R) = s•π•(r+R)
                                                                        i=1

\small \textup{dvs.}
                                    \small A_{krumflade}=\pi \cdot \left ( R+r \right )\cdot \sqrt{h^2+(R-r)^2}

                                                                                                


Skriv et svar til: Formel for den krumme overflade af en cylinder, kegle og keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.