Matematik

Gennemsnitligt afkast

26. februar 2018 af fredsimonsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har fået følgende spørgsmål i en aflevering.

Per har sat penge ind på en konto i pulje-invest-selskabet B. Onus A/S. Både det indsatte beløb og evt. afkast forbliver på kontoen. Sidste års kvartaler gav følgende afkast 2,3% 5,9% 1,7% og - 2,4%. 

a. Hvad var det årlige afkast i procent?

b. Hvad var det gennemsnitlige afkast i procent?

Nogen der kan hjælpe med hvordan man løser de to spørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2018 af AMelev

Du skal bruge fremskrivningsformlen K = K0·(1+r)n

a. K1 = K0·(1 +r1) = K0·(1+2.3%) = K0·1.023
    K2 = K1 · (1 +r2) = K0·1.023·1.059
    K3 = ....
    K4 = ....
K4 er slutkapitalen K

b. Jeg går ud fra, at der menes gennemsnitlig kvartalsrente rg
     K = K0 ·(1+rg)4


Skriv et svar til: Gennemsnitligt afkast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.