Matematik

Renter, finde antal kroner

26. februar 2018 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen jeg skal finde ud af hvor mange penge jeg får, hvis jeg ligger et antal kroner i banken. Renten er på 3% hvert år.

X/100*3= så finder du antal kroner du får hvert år. 

Men hvis det er efter 10 år, kan jeg så sige X/100*30? 

Help 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du sætter X kroner i banken til 3% om året, så vil beløbet efter 10 år være vokset til

X * 1,0310

Altså beløbet vokser med en faktor 1,03 hvert år svarende til at der er blevet lagt 3% til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2018 af mathon

                \small K_n=K_0\cdot 1{.}03^n

                \small K_{10}=K_0\cdot 1{.}03^{10}


Svar #3
26. februar 2018 af Elninoo

Oh forstår godt nu. 

Så bare kronerne * 1,03 i 10. Tager jeg fejl?
Btw, hvordan taster jeg det ind på wordmat .


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du laver potenser med ^

Altså du indtaster:

*1,03^10


Svar #5
26. februar 2018 af Elninoo

Hvis det var 15 procent, så ville det vel bare være 1,03^5

enig?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2018 af Mathias7878

#5 nej. En stigning på 15 % svarer til at gange med 1.15.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2018 af mathon

\small \textup{Fremskrivning med 3}\%\textup{ \aa rligt:} 
                                               \small K_n=K_0\cdot \left ( \left (100+3 \right )\cdot 10^{-2} \right )^n

                                               \small K_n=K_0\cdot \left ( 103 \cdot 10^{-2} \right )^n

                                               \small K_n=K_0\cdot 1{.}03 \right )^n

\small \textup{Fremskrivning med 15}\%\textup{ \aa rligt:} 
                                               \small K_n=K_0\cdot \left ( \left (100+15 \right )\cdot 10^{-2} \right )^n

                                               \small K_n=K_0\cdot \left ( 115 \cdot 10^{-2} \right )^n

                                               \small K_n=K_0\cdot 1{.}15 \right )^n


Skriv et svar til: Renter, finde antal kroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.