Matematik

tallet b er positivt. men hvordan argumenteres der for dette

27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg argumentere for, at b er et positivt tal? Jeg kommer ind på, at tangenthældningen skærer y-aksen "på den positive del". hvad kan/skal man sige?

Har prøvet at søge på google


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af OliverHviid

Kan du lægge opgaven op, så man kan se den?


Svar #2
27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Ja - det var en forglemmelse! Her: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2018 af mathon

                           \small f(x)=ax^2+bx+c

                           \small f{\, }'(x)=2ax+b
\small \textup{som for x=0}
\small \textup{giver:}                   \small f{\, }'(0)=2a\cdot 0+b=b

\small \textup{Tangentens h\ae ldningskoefficient i (0,c) er derfor lig med \textbf{b}.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2018 af mathon


Svar #5
27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Men der står man skal redegøre .. Er #3 ikke mere en beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2018 af mathon

\small \small \textup{Tangentens h\ae ldningstal i (0,c) er positivt, hvorfor }b>0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2018 af mathon

#5

\small \textup{At redeg\o re er at forklare den detaljerede sammenh\ae ng...}


Svar #8
27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Okay tak :)


Skriv et svar til: tallet b er positivt. men hvordan argumenteres der for dette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.