Matematik

Bestem b i andengradspolynomiet symmetrisk omkring x = 3

28. februar 2018 af Laumand (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal finde konstanten b i andengradspolynomiet som er symmetrisk omkring x = 3

f(x) = x^2+bx+8

Har sgu brug for hjælp, har disse formler at gøre godt med: 

d = b^2 - 4ac

toppunkt: (-b/2a , -d/4a

-b/2a

hjælp pls :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2018 af StoreNord

Geogebra siger cirka  -6.

Hvis du har lært at differentiere, ved du nok, at f'(3) er 0. Grafens minimum.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2018 af AMelev

En parabel er symmetrisk om den lodrette linje gennem toppunktet T(xT,yT), så når grafen er symmetrisk om linjen x = 3, ved du, at xT = 3. 
Som du selv skriver er førstekoordinaten (xT) = -b/(2a). a er 1, så 3 = -b/2, hvorfra du kan bestemme b.


Skriv et svar til: Bestem b i andengradspolynomiet symmetrisk omkring x = 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.