Matematik

Differentialregning

03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan man bruge nogle kommandoer på ti-nspire til at løse denne?

Og i så fald - hvilke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2018 af Mathias7878

desolve(m' = -k*0.5*m and m(0) = 60 and m(10) = 16,t,m)

eller

desolve(m' = -k*0.5*m and m(0) = 60,t,m)

Jeg er ikke sikker på, om begge oplysninger skal bruges.

- - -

 

 


Svar #2
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Ah, okay. Tusind tak alligevel


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2018 af AMelev

Man kan ikke have to betingelser inde i desolve, så først desolve(m' = -k*0.5*m and m(0) = 60,t,m) og når du så har løsningen udtrykt ved k, kan du indsættte det andet punkt og løse mht. k.


Svar #4
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Sådan ...? 

Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

I første kommando får du forskriften (eller en ligning for sammenhængen).
Indsæt t=10 og m=16 i ligningen og isoler k. (f.eks. med solve)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2018 af Mathias7878

Nej det første er rigtigt nok, men bagefter skal du løse m(10) = 16 mht. til k.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2018 af AMelev

Nej desolve betyder d(ifferential)e(quation)solve - altså løsning af differentialligning.
Når du har den løsning, skal du bare løse en almindelig ligning med solve.


Svar #8
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2018 af AMelev

Nej, du løser jo ikke ligningen m(10) = 16.
Definer m(t):=60.*(0.606531)^(k*t) og løs så m(10) = 16 mht. k.


Svar #10
04. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Ah okay!


Svar #11
04. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Jeg får k = 0,3


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. marts 2018 af AMelev

Ser fornuftigt ud k=0.264351.


Svar #13
04. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Ja! Perfekt. Taaaak :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.