Matematik

Trigonometri - hvorfor får jeg dette svar?

04. marts 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en, der kan gennemskue, hvad jeg gør forkert? Jeg bruger cosinusrelationerne.

Jeg har vedhæftet mine beregninger her - og vedhæftet selve opgaven i en kommentar nedenunder.


Svar #1
04. marts 2018 af Egofaciens (Slettet)

Her er opgaven:


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2018 af Mathias7878

Du skal indikere, hvorvidt vinklen D ligger i intervallet 0<d<90 eller 90<d<180, hvis du ønsker at bruge solve.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2018 af Mathias7878

b) Det bliver lidt lettere, når man ikke bruger solve:

  \small cos(D) = \frac{|AD|^2+|CD|^2-|AC|^2}{2\cdot |AD|\cdot |CD|} = \frac{4^2+3.5^2-5.4^2}{2\cdot 4\cdot 3.5} = -0.0325

  \small \angle D = cos^{-1} (-0.0325) = 91.86^{\circ}

- - -

 

 


Svar #4
04. marts 2018 af Egofaciens (Slettet)

Ved at sige arccos(((5^(2)+2^(2)-(5.4)^(2))/(2*5*2)) får jeg 90,45 grader.

Dette er vel forkert ..?


Svar #5
04. marts 2018 af Egofaciens (Slettet)

Kunne Wordmat evt. bruges til beregning af b)?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2018 af Mathias7878

Du skriver 2*5*2 i stedet for 2*4*3.5
- - -

 

 


Svar #7
04. marts 2018 af Egofaciens (Slettet)

Så får jeg 90,32


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. marts 2018 af Mathias7878

Hmm. Nu er jeg lidt i tvivl om, jeg har forstået opgaven forkert. Jeg kan ikke se, hvad oplysningen om at |BC| = 5 skal bruges til.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. marts 2018 af AMelev

Dårlig ide at bruge solve til bestemmelse af vinkler i trekanter - brug arccos, arcsin og arctan.
Desuden bør du ikke på A-niveau regne videre med et resultat afrundet til kun 1 decimal. AC er √29, og hvis du regner videre med det, så får du D til 91.5º.


Svar #11
04. marts 2018 af Egofaciens (Slettet)

Ah, okay. Tak for hjælpen. Det vil jeg gøre fremover!


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. marts 2018 af mathon

                \small \small \small \angle D=\cos^{-1}\left ( \frac{3{.}5^2+4^2-29}{2\cdot 3{.}5\cdot 4}\right)


Skriv et svar til: Trigonometri - hvorfor får jeg dette svar?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.