Matematik

Beregning af tangenthældninger for parabler

06. marts 2018 af Sifjust (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man tangenthældinger for parabler?

Giv meget gerne et eksempel:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2018 af fosfor (Slettet)

En parabel er graf for en funktion med forskrift
f(x) = ax2 + bx + c

som differentieret giver
f '(x) = 2ax + b

Dvs. parablens tangenthælding er (som funktion af x) lig 2ax + b

I toppunktet  x=-b/(2a)  er hældningen f.eks:
2a*(-b/(2a))) + b = -b + b = 0


Svar #2
06. marts 2018 af Sifjust (Slettet)

Mange tak for svaret!


Skriv et svar til: Beregning af tangenthældninger for parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.