Fysik

tryk

06. marts 2018 af yase0112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En cylinder med rumfanget 13,7 L er lukket med et bevægeligt stempel. Cylinderen indeholder tør atmosfærisk luft ved trykket er 945 hPa og temperaturen  [\unit[17]{\degreeC}] . Atmosfærisk lufts gennemsnitlige molekylmasse er 29 u.

Hvor mange g luft er der i cylinderen?

Vi ændrer temperaturen til  [\unit[24]{\degreeC}] . Vi ændrer samtidig rumfanget, så trykket er uforandret.

Hvor stort er rumfanget nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af mathon

               \small p\cdot V=m\cdot \frac{R\cdot T}{M}

               \small m=\frac{p\cdot V\cdot M}{R\cdot T}


Svar #2
06. marts 2018 af yase0112 (Slettet)

Hvad så med rumfanget? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2018 af fosfor (Slettet)

#2 Divider den øverste med p på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2018 af mathon

#2

                   \small \frac{p\cdot V_2}{T_2}=\frac{p\cdot V_1}{T_1}

                   \small \frac{ V_2}{T_2}=\frac{ V_1}{T_1}             \small \textup{da trykket er konstant}

                   \small V_2=V_1\cdot \frac{ T_2}{T_1}


Svar #5
06. marts 2018 af yase0112 (Slettet)

Kan det passe at der er 2,58*10^-20 g  luft?


Svar #6
06. marts 2018 af yase0112 (Slettet)

Er #4 til rumfang?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2018 af mathon

#5

            Nej


Svar #8
06. marts 2018 af yase0112 (Slettet)

Hvad er det så, for er lidt usikker på enheder..


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2018 af mathon


                          \small m=\frac{\left ( 45\cdot 10^{2}\; Pa \right )\cdot \left ( 13{.}7\cdot 10^{-3}\; m^3 \right )\cdot \left ( 0{.}029\; \tfrac{kg}{mol} \right )}{\left (8{.}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( \left ( 273.15+17 \right )K \right )}


Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.