Matematik

Stamfunktioner

07. marts 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet) - Niveau: B-niveau


en funktion er bestem ved 
f (x) = x-4 
a) gør rede for, at funktionen f1givet ved forskriften 
f1(x)=0.5x^2-4x+1
er en stamfunktion til f 
på figureren ses grafen for en anden stamfunktion f2 til f 
bestem forskriften for f2 

nogle der kan hjælpe og har brug for en gennemgang for forstår det ikke.. 


Svar #1
07. marts 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2018 af Moderatoren

Prøv at læse om stamfunktioner her

- Hvad forstår du ikke?


Svar #3
07. marts 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse selve opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2018 af Mathias7878

a) Integrer f(x). Bagefter kan du differentiere F(x) og hvis F'(x) = f(x), så er F(x) en stamfunktion til f(x).

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2018 af mathon

Integrer F1(x) for at undersøge om F1 er en stamfunktion til f(x).

                 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2018 af mathon

Hældningen for tangenten i (0,5) er
                                                              b = -6/2 = -3

hvoraf:
                      F2(x) = ax^2 - 3x + 5    gennem (4,-3)

                      -3 = a·4^2 - 3·4 + 5

                       a = 1/4

dvs
                      F2(x) = (1/4)x^2 - 3x + 5

                      
                                                              
                                                             


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2018 af mathon

korrektion af fejlaflæsning:

                                   b = -8/2 = -4

                      F2(x) = (1/2)x^2 - 4x + 5


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2018 af mathon

eller
               solve(-3=a*4^2+b·4+5 and 5=a·8^2+b·8+5,{a,b})


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2018 af AMelev

Def. F er stamfunktion til f ⇔ F' = f.

Når du skal vise, at F1 er stamfunktion til f, skal du altså bare påvise, at F1' = f.

Hvis to funktioner F1 og F2 begge er stamfunktion til f, er der bare en konstant til forskel, så F2(x) = F1(x) + k

Find et pænt punkt på F2-grafen, indsæt og løs ligningen mht. k


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. marts 2018 af mathon

Det er "naturligvis" fremgangsmåden i #10, opgavetekstforfatteren har haft i i tankerne.


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.