Matematik

Enhedsvektor

07. marts 2018 af Oliver12345633 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en trekant med følgende punkter: A=(0,0) B=(25,0)C=(0,10)

Jeg har en opgave med kræfter på skråplan og har derudover et kasse på det skrå plan i trekanten, som har et tyngdepunkt i (8.57,8.16)

I en af opgaver skal jeg så bestemme enhedersvektoren der er parellel med det skrå plan og vinkelret på det skrå plan. Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2018 af peter lind

Vektor BC er parallel er med skråplanet. Dividere du med længden af BC får du enhedsvektoren. Tværvektoren er vinkelret på skråplanet


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2018 af AMelev

Hmm. Jeg forstår ikke opgaven.
Hvordan kan en 2D-plan være skrå? 
Der er vel dertll  uendeligt mange enhedsvektorer , der er parallelle med ABC-planen.

Har du en tegning, du kan lægge op - og også gerne opgaveformuleringen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2018 af mathon

          \small \textup{Skr\aa plansvinkel med vandret }

                         \small \alpha =\tan^{-1}\left ( \frac{\left |AC \right |}{\left |AB \right |} \right )=\tan^{-1}\left (0{.}4\right)=21{.}8014\degree

                         \small \textup{Enhedskraftkomposant langs skr\aa planet:}

                                  \small F_{skr\aa}=\sin(21{.}8014\degree)=0{.}371391

                         \small \textup{Enhedskraftkomposant vinkelret op fra skr\aa planet:}

                                  \small F_{\perp}=\cos(21{.}8014\degree)=0{.}928477


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2018 af mathon

korrektion:

                         \small \textup{Enhedskraftkomposant langs skr\aa planet:}

                                  \small solve(k\cdot \sin(21{.}8014)=1,k)=2{.}69258

                                  \small F_{skr\aa}=2{.}69258\cdot \sin(21{.}8014\degree)\; N

                         \small \textup{Enhedskraftkomposant vinkelret op fra skr\aa planet:}

                                  \small solve(k\cdot \cos(21{.}8014)=1,k)=1{.}07703

                                  \small F_{skr\aa}=1{.}07703\cdot \cos(21{.}8014\degree)\; N


Skriv et svar til: Enhedsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.