Matematik

Find stamfunktionen

08. marts 2018 af PernGM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi skal finde stamfunktionen til f(x)= 1/(1+x^2)

Dette må vi gerne bruge hjælpemidler til, men da vi har nogle problemer med WordMat har vi svært ved at finde ud af om vi gør noget forkert eller om det skal gøres på en anden måde.

Håber nogen kan hjælpe:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2018 af Mathias7878

\small F(x) = \int(\frac{1}{1+x^2})dx = tan^{-1}(x)+k

ifølge:

https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/%5Cint%5Cleft(%5Cfrac%7B1%7D%7B1%2Bx%5E%7B2%7D%7D%5Cright)dx

- - -

 

 


Svar #2
08. marts 2018 af PernGM (Slettet)

Det næste trin er at vi uden hjælpemidler skal vise hvordan det er stamfunktionen hvilket vi ikke kan få til at passe med (tan(x))' = 1 + tan^2(x) + k = 1/(cos^2(x))

Kan du hjælpe os her også?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2018 af Mathias7878

Se evt

https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/%5Cfrac%7Bd%7D%7Bdx%7D%5Cleft(tan%5E%7B-1%7D%5Cleft(x%5Cright)%2Bk%5Cright)

- - -

 

 


Svar #4
08. marts 2018 af PernGM (Slettet)

Jeg må indrømme at jeg ikke helt forstår det med "arctan"?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2018 af Mathias7878

\small arctan = tan^{-1}

- - -

 

 


Svar #6
08. marts 2018 af PernGM (Slettet)

Arh okay tak:)


Skriv et svar til: Find stamfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.