Matematik

Produktreglen

10. marts 2018 af Sumsar3320 - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med problemet omkring at få regnestykke til at give 0

Jeg har følgende fakta.
y''=-m*y
Hjælp mig venligst med at differentiere dette regnestykke. Det skal give 0 når man har brugt produktreglen.

y(x)*\sqrt{m}*(-sin(\sqrt{m}x))-cos(\sqrt{m}x)*y'(x)

Al hjælp værdsættes


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2018 af SuneChr

Første led:
differentiér
\sqrt{m} ·[ y(x)·(- sin (\sqrt{m}x)) ]    benyt produktreglen           hvor   (- sin (\sqrt{m}x))'  =  - \sqrt{m}cos (\sqrt{m}x) 

Andet led:
differentiér
[ y'(x)·(- cos (\sqrt{m}x)) ]           benyt produktreglen           hvor   (- cos (\sqrt{m}x))'  =  \sqrt{m}sin (\sqrt{m}x)

Læg de to skarpe parentesers differentialkvotienter sammen og reducér.


Skriv et svar til: Produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.