Matematik

differentialregning

11. marts 2018 af yase0112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan bestemmer jeg f'(x)=0

af 


Svar #1
11. marts 2018 af yase0112 (Slettet)

3*ln?(x+1)-x^2=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2018 af mathon

Har du differentieret eller skal du?


Svar #3
11. marts 2018 af yase0112 (Slettet)

Jeg skal, og jeg kan ikke differentierer funktionen: 

3*ln(x+1)-x^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2018 af mathon

                     \small \small f(x)=\ln(x+1)-x^2\; \; \; \; \; \; x\geq -1

                     \small \small f{\, }'(x)=\frac{1}{x+1}\cdot \left ( x+1 \right ){\, }'-2x=\frac{1}{x+1}\cdot 1-2x=\frac{1}{x+1}-2x


Svar #5
11. marts 2018 af yase0112 (Slettet)

Men hvordan skal jeg så løse den, og bestemme x? Da jeg skal lave en fortegnsundersøgelse?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2018 af mathon

                             \small \small \small f{\, }'(x)=\frac{1}{x+1}-2x=0

                                         \small \frac{1}{x+1}=2x

                                        \small 1=2x\left ( x+1 \right )

                                        \small 1=2x^2+2x

                                        \small 2x^2+2x-1=0\; \; \; \; \; x\geq -1   

                                        \small \small x=\frac{-1+\sqrt{3}}{2}


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.