Matematik

potens regression

11. marts 2018 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej venner, jeg håber virkelig i kan hjælpe mig med denne opgave for jeg er helt lost.

Tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasse M (målt i kg pr. ha) og fosforkoncentrationen x (målt i ug forfor pr. liter) i en bestemt sø. 

Fosforkoncentrationen: 40,48,61,74,83,90

tæthed af fiskebiomasse:200,219,247,272,288,300

Der oplyses og så at sammenhængen kan beskrives ved M=b*x^a

a.) bestem tallene a og b

for at gøre dette har jeg indtastet tallene i nspire og lavet en potens regression. Der fik jeg følgende forskrift: y=31,6181*x^0,500004

altså er a = 0,5

b = 31,6181

Jeg skal nu bestemme hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%

hvordan gøres dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2018 af OliverHviid

Anvend formlen Fy=Fxa, hvor Fy=fremskrivningsfaktoren for y, Fx=fremskrvingsfaktoren for x og a=konstanten (dvs. dit a)


Skriv et svar til: potens regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.