Matematik

Vektor

12. marts 2018 af 13asec - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke disse to opgaver! Har en halv time til at lave dem i. SOS

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Skærmbillede (18).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2018 af ringstedLC

\begin{align*} \vec {DA}&:\;\vec {AD}=\vec {c}\Rightarrow \vec {DA}=-\vec {c}\\ \vec {AC}&:\;\vec {BA}=\vec {a}\Rightarrow \vec {AB}=-\vec {a}\Downarrow\\ \vec {AC}&=-\vec {a}+\vec{b}\\ \vec {BD}&=\vec {BC}+\left(\vec {DA}+\vec {AC}\right )\Downarrow\\ \vec {BD}&=\vec {b}+\left(-\vec {c}+\left(-\vec {a}+\vec {b}\right )\right )=\vec {b}+\left(-\vec {c}-\vec {a}+\vec {b}\right )\Downarrow\\ \vec {BD}&=2\vec {b}-\vec {c}-\vec {a}\\ \vec {CD}&=\vec {DA}+\vec {AC}\Downarrow\\ \vec {CD}&=-\vec {c}+\left(-\vec {a}+\vec {b}\right )=-\vec {c}-\vec {a}+\vec {b} \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2018 af AMelev

Opg. 2

\vec{x} og \vec{y} er vektorer - ikke brøker. \vec{x}=\binom{-18}{20} \: \textup{og }\: \vec{y}=\binom{-2}{34}

Skaf lige store koefficienter til fx \vec{a} ved at bestemme 2\vec{x} og 5\vec{y}

Beregn så 2\vec{x}-5\vec{y}, hvorved du kun har \vec{b} inde i billedet. Bestem \vec{b} udtrykt ved \vec{x} og \vec{y} og beregn så koordinatsættet.

Løs en af ligningerne mht. \vec{a}, indsæt koordinatsættene for \vec{x}\vec{y} og \vec{b} og beregn


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.