Matematik

Omvendt proportionalitet

13. marts 2018 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med følgende opgave. En størrelse P opfylder, at den er omvendt proportional med kvadratet på en variabel v. Udtryk P vha. af v

Det eneste jeg har lært er, at to omvendt proportionale variabler x og y ganget sammen giver en konstant, her kaldet a.

P*\sqrt{v}=a

Hvis jeg isolerer p fås

P = \frac{a}{\sqrt{v}}

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse opgaven???


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2018 af Mathias7878

Kvadratet af v = v2 ikke √v. Ellers er det rigtigt.

- - -

 

 


Svar #2
13. marts 2018 af petbau

Nåh ja for pokker, det er kvadratet .

Tak Mathias


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2018 af Mathias7878

Desuden, hvis det er en aflevering, er det nok en god ide at fortælle, at a er en vilkårlig konstant.

- - -

 

 


Svar #4
13. marts 2018 af petbau

Jep, det kan jeg godt forstå :-)


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.