Matematik

andengradspolynomium

16. marts 2018 af Larxx - Niveau: B-niveau

Hjælp kan ikke rigtig komme vidre med min opgave 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2018 af AMelev

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1818376#1818399 skriver du, at du har fundet ud af det.

Hvis du ikke har det, så gør som anvist i #1 og læg  op, hvad du er kommet frem til, hvis du kører fast.


Svar #3
16. marts 2018 af Larxx

Forstår stadig ikke hvordan jeg kommer videre 


Svar #4
16. marts 2018 af Larxx

Passer dette her ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2018 af mathon

\small \textup{hvoraf:}

            \small 2ax+b+ax^2+bx+c-3x^2+10=0

            \small \left (a-3 \right )x^2+\left (2a+b \right )x+\left (b+c+10 \right )=0

\small \textup{For at summen kan blive lig med nul, skal hvert led v\ae re lig med nul.}
\small \textup{dvs}
       \small a=3  \small \textup{som indsat i resten af udtrykket}
                 \small \textup{giver:}

            \small \left (2\cdot 3+b \right )x+\left (b+c+10 \right )=0

\small \textup{dvs}
       \small b=-6  \small \textup{som indsat i resten af udtrykket}

            \small -6+c+10 =0
\small \textup{dvs}
       \small c=-4

\small \textup{Det s\o gte andengradspolynomium er s\aa ledes:}

            \small y=3x^2-6x-4


Svar #6
16. marts 2018 af Larxx

Svar #4  

er det rigtig ?


Svar #7
16. marts 2018 af Larxx

Du er super god til at forklare :)  mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{L\o øst med \textbf{panserformlen}:}

                     \small y{\, }'+y=3x^2-10

                     \small y=e^{-x}\cdot \int e^{x}\cdot (3x^2-10)\, \mathrm{d} x

                     \small y=e^{-x}\cdot \left (e^{x}\cdot (3x^2-10)-\int e^{x}\cdot 6x\, \mathrm{d} x \right )

                     \small y=e^{-x}\cdot \left (e^{x}\cdot (3x^2-10)-\left (e^{x}\cdot 6x-6\int e^{x}\, \mathrm{d} x \right ) \right )

                     \small y=e^{-x}\cdot \left (e^{x}\cdot (3x^2-10)-e^{x}\cdot 6x+6\cdot e^{x}+C \right )

                     \small y=Ce^{-x} +3x^2-10- 6x+6          

                     \small y=Ce^{-x} +3x^2- 6x-4             \small \textup{som er den fuldst\ae ndige l\o sning }

\small \small \textup{\textbf{specifikt} for C = 0}
\small \textup{er den partikul\ae re l\o sning:}
                     \small \mathbf{y=3x^2-6x-4}                      \small \textup{hvilket er det s\o gte andengradspolynomium.}

                     


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2018 af AMelev

#4 Du lærer mere af selv at prøve, som du også skrev i det oprindelige indlæg, at du ville.
 


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.