Matematik

Bestem a og b

17. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg a og b uden brug af hjælpemidler 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2018 af MatHFlærer

Benyt topunktsformlerne for a og b.

a=\frac{ln(\frac{y_2}{y_1})}{ln(\frac{x_2}{x_1})}

b=\frac{y_1}{x_1^{a}} eller b=\frac{y_2}{x_2^{a}}

Hvor x_1=1x_2=5y_1=2y_2=7


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

Sæt punkterne ind i formlerne for a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2018 af 1Help1 (Slettet)

#1

Hvad er så forskellen på at bruge den formel, som du har skrevet til a
og denne her formel, som jeg har vedhæftet.

Vedhæftet fil:Mat.GIF

Svar #4
17. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Kan jeg gøre sådan


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2018 af 1Help1 (Slettet)

#4

Tror du vil få et mere rigtigt resultat, hvis du gjorde sådan her. :)

Vedhæftet fil:Mat 2.GIF

Svar #6
17. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Tusind tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2018 af MatHFlærer

#2 ingen betydning, både ln og log er på formen

log_a(b)=r \Leftrightarrow a^r=b

Hvor a=10 angiver 10-talslogaritmen log_{10}(b)=r, men vi skriver bare log(b)=r

 Og hvor a=e angiver den naturlige logaritme. Vi skriver bare ikke log_e(b)=r men ln(b)=r hvis det giver mening. 

Derfor vil formlen også virke. Hvis du brugte

a=\frac{log_3(\frac{y_2}{y_1})}{log_3(\frac{x_2}{x_1})} det vil ikke ændre på resutlatet. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2018 af MatHFlærer

#0 jeg håber denne opgave er med hjælpemidler i form af lommeregner, for det er ikke nemt at udregne ln(7)-ln(2) og ln(5) i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2018 af 1Help1 (Slettet)

#8
Ja, det er rigtigt.
Det vil være svært at kunne regne In eller log (bortset fra 10-tals logaritmen) uden lommeregner. 


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.