Matematik

Frekvens og summeret frekvens

17. marts 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Hej, hvordan finder jeg frekvensen og summeret frekvens?

Vedhæftet fil: 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2018 af peter lind

Frekvens  57013/518574                kummuleret frekvens    57013/518574

                 41599/518574                                                     57013/518574 + 41599/518574

o.s.v.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal også lige rette intervalmidtpunkterne.


Svar #4
17. marts 2018 af aya111

hvordan skal jeg rette intervalmidtpunkterne?


Svar #5
17. marts 2018 af aya111

Peter Lind, hvad mener du med kummuret frekvens?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Intervalmidtpunkterne skal være

5

15

25

35

45

55

65

75

85

95

105

( Og så giver det ikke rigtig mening at regne summen af dem ud.)


Svar #7
17. marts 2018 af aya111

Jeg har jo regnet intervalmidtpuntet således med f.eks. 0+10/2 og 10+20/2 og har fået de resultater, hvordan har du fået dine resultater?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal huske parentes:

(0+10)/2 = 5

(10+20)/2 = 15

(20+30)/2 = 25

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

altså du tager gennemsnittet af start- og endepunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

Midtpunktet mellem 50 og 60 kan altså ikke være 80, da 80 ikke ligger mellem 50 og 60.

Midtpunktet skal være større end den nedre grænse og lavere end den øvre grænse.


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. marts 2018 af AMelev

Intervalmidtpunktet skal kun benyttes til beregning af gennemsnit.
Man skal ikke bruge intervalmidtpunkter til kummuleret ("summeret") frekvens. Kumuleret frekvens angiver, hvor stor en andel, der er ≤ x. Her er det dog <, da intervallerne er åbne til højre.
Først skal du udregne intervalfrekvenserne ved at dividere hyppighederne med totalantallet (og evt. omskrive til %)
Du bør lave en ny kolonne med intervalendepunkterne 0, 10, 20, ... , 110.
Kig så på tabellen med intervalfrekvenserne:
Hvor mange % er < 0? Det er der ikke nogen, der er, så den kumulerede/summerede frekvens for 0 er 0.
Hvor stor en andel er < 10? Det er alle dem, der ligger i intervallet [0,10[ altså intervalfrekvensen for det interval.
Hvor stor en andel er < 20? Det er dels den andel, der ligger i [0,10[ og dels den andel, der ligger i ]10,20[ altså de to intervalfrekvenser tilsammen.

Og sådan fortsætter man - der kommer hver gang en ny intervalfrekvens til - deraf "summeret" frekvens.


Skriv et svar til: Frekvens og summeret frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.