Matematik

Integralregning

19. marts 2018 af Looczesgon - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til at forstå hvordan man løser den her slags opgaver.

Jeg har vedhæftet 2 forskellige.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af Mathias7878

Prøv at læs herinde

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/integralregning/bestemt-integral-og-areal

- - -

 

 


Svar #2
19. marts 2018 af Looczesgon

Så man skal finde stamfunktionen og sætte ind i de der paranteser? Har nemlig både fået at vide at man skal differentiere og finde stamfunktionen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2018 af Mathias7878

Du skal integrere funktionen først og derefter skal du bruge de to grænser og trække dem fra hinanden. 

Jeg kan lige komme med et eksempel, så jeg ikke løser nogle af opgaverne for dig:

  \small \int_0^3 x+2 = \begin{bmatrix} \frac{1}{2}\cdot x^2+2x\\ \end{bmatrix}^3_0 = \frac{1}{2}\cdot 3^2+2\cdot 3-(\frac{1}{2}\cdot 0^2+2\cdot 0) = \frac{1}{2}\cdot 9+6 = 4.5+6 = 10.5

- - -

 

 


Svar #4
19. marts 2018 af Looczesgon

Er det her rigtigt i den første?

I den anden der ved jeg ikke hvad stamfunktionen er 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2018 af Mathias7878

Den er næsten rigtig. Du laver dog en lidt dum fejl. Du skal jo indsætte x = 0 og trække det fra. Du kommer dog til at skrive x = 2 til sidst. Resultat bliver 4.66667.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2018 af Mathias7878

Til dit andet spørgsmål:

  \small \int (\frac{1}{2\cdot \sqrt{x}})dx = \sqrt{x}+k

- - -

 

 


Svar #7
19. marts 2018 af Looczesgon

Nåår ja, det kan jeg godt se nu, tak! :)

Hvordan skal jeg integrere den anden? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2018 af Mathias7878

Du kan se hele forklaringen herinde:

https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/%5Cint%5Cfrac%7B1%7D%7B2%5Ccdot%20sqrt%5Cleft(x%5Cright)%7D

- - -

 

 


Svar #9
19. marts 2018 af Looczesgon

Okay så nr 2 giver 2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2018 af Mathias7878

Ja.

- - -

 

 


Svar #11
19. marts 2018 af Looczesgon

Super, mange tak :)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.