Matematik

Sandsynlighed

19. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Spgm 1.4(a). Slå med én terning. Observer at terningen ikke viser 6. Hvad er
sandsynligheden for at den viser 3? Eller 2?

Er sandsynlig ikke 1/5

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af 123434 (Slettet)

En terning har 6 sider. Terningen kan enten slå 1, 2, 3, 4, 5 eller 6. Der er altså 6 udfaldsrum. 

Sandsynligheden for at slå f.eks. 1 er p(1)=1/6

1)

Sandsynligheden for at terningen ikke slår 6. 

P(1,2,3,4,5)=6/6-1/6=5/6

2)

Sandsynligheden for at slå 3

P(3)=1/6

Håber det giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2018 af AMelev

Jeg er usikker på, hvad der menes - er du i gang med betinget sandsynlighed?


Svar #3
19. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Fx i denne her opgave:
Kast 10 terninger. Observer at der er mindst én sekser. Find sandsyn- ligheden for at der er mindst to seksere.

Skal man ikke sige: 1/6+1/6+1/6+1/6+1/6+1/6+1/6+1/6+1/6

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2018 af Soeffi

#0

Der menes vist: find P(3 | ¬ 6)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2018 af SuneChr

# 3
Sandsynlighedsbetragtet er det ligegyldigt, om vi med én terning slår ti slag og noterer antallet af "sekser"e
eller med ti terninger slår ét slag og optæller antallet af "sekser"e.
Hint:  Mindst to "sekser"e er den komplementære hændelse til højst én "sekser" (nul eller en)
p(mindst to seksere) = 1 - [p(ingen sekser) + p(én sekser)]


Svar #6
19. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Skal man gange sandsynlighederne?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2018 af AMelev

#3 Nej!

Alternativet til mindst en sekser er 0 seksere 
Sandsynligheden for 0 seksere er P(X = 0) = (\frac{5}{6})^{10}, da der skal være både ikke-sekser og  ikke-sekser  og ...og ikke-sekser 10 gange. 
Huskeregel: Både-og: Gange                    Enten-eller: Plus

Det var det, de ikke måtte være, så resultatet trækkes fra 100%.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.