Fysik

fysik - vudere strækning

20. marts 2018 af TheMazeX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har en opgave jeg lidt har svært ved: Screenshot af opgaven

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Da der gælder at

s = ∫ v dt

Så finder du strækningen ved at vurdere arealet under grafen.


Svar #2
20. marts 2018 af TheMazeX (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt, kan du forklar mere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Fra 0 til 0,2s:

Vi har noget der ligner et rektangel. Arealet er (ca.)

A = 1,5 m/s * 0,2s = 0,3m

Fra 0,2 til 0,3s:

Det er ca. en trapez. Arealet er

(1,5 m/s + 1,9m/s)/2 * (0,3s - 0,2s) = 0,17m

Fra 0,3s til 0,7s:

Igen en trapez.

A = (1,9m/s + 0,4m/s)/2 * (0,7s - 0,3s) = 0,5m

osv.

Og så lægger du det hele sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Fra 0,7s til 0,85s:

A = (0,4m/s + 2,2m/s)/2 *(0,85s - 0,7s) = 0,195m

Fra 0,85s til 1,1s:

A = (2,2m/s + 1,5m/s)/2 * (1,1s - 0,85s) = 0,4625 m

I alt får man så ca. 1,6 m.


Svar #5
20. marts 2018 af TheMazeX (Slettet)

Så jeg vudere strækning til at være ca. 1.6 m?


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, hun tilbagelægger ca. 1,6m på ét svømmetag.


Skriv et svar til: fysik - vudere strækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.