Matematik

Moms eller rabat først??

22. marts 2018 af Sifjust (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har en matematik aflevering for til i morgen, men der er et spørgsmål jeg ikke kunne finde svar på... håber I vil hjælpe! :)

Det lyder sådan:

Ifølge Skat, hvilken hvilken af de to beregninger skal så bruges?:

a. rabat gives før momsen beregnes

b. rabat gives efter momsen beregnes

Og hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2018 af Mathias7878

Begge muligheder vil give det samme.

Hvis du nu køber en varer, der koster 1.000 kr uden moms. Dog er varen nedsat i denne uge, så du sparer 20 % ved at købe den, dvs. prisen efter rabatten er 1.000 kr * 0.8 = 800 kr. Derefter udregnes, hvor meget varen koster med moms, ved at gange med 1.25, dvs. 800 kr * 1.25 = 1000 kr.

Hvis man så udregner prisen for varen med moms, har man 1.000 kr * 1.25 = 1.250 og med rabatten 1.250 * 0.8 = 1.000 kr.

Dvs. det er ligegyldigt i hviken rækkefølge, rabatten og momsen udregnes.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2018 af ringstedLC

a., fordi moms altid beregnes af den samlede pris, dvs. efter rabatter, "fødselsdagstilbud","alt skal væk" m.m. og efter evt. gebyrer, afgifter m.m.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2018 af AngelOneOne

Hej.

I forhold til #1 er der rigtigt at det altid giver det samme, men der er et stort MEN i forhold til SKAT. Den sum penge som SKAT får ind er forskellig. Bliver rabatten trukket før moms, får SKAT 200,-, hvis den bliver trukket efter moms, får SKAT 250,-.. #2 har fat i den rigtige tolkning. Momsen udregnes altid af subtotalen, dvs. beløbet efter rabatter, gebyrer, afgifter osv. Der har været enkelte ydelser der ikke var momspålagt og derfor skulle lægges til EFTER momsen (portoforsendelser f.eks.), men porto er nu momsbelagt for erhvervsdrivende, og jeg tror faktisk ikke der er nogle ydelser der er momsundtaget længere.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2018 af ringstedLC

Der er ikke moms på ydelser fra banker og dagblade (aviser).


Skriv et svar til: Moms eller rabat først??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.