Matematik

Hvordan kan jeg finde 1 procent hurtigt?

27. marts 2018 af KageSpiseren - Niveau: 8. klasse

Så jeg var i gang med en matematik opgave og jeg studsede lidt over hvordan jeg fx. kan få 25 elever  og finde 1 procent så det svarer til antal elev. Men nogen der kender en funktion eller skrift til fx 25 elever og 7 af dem er syge. Hvor mange procent er syge? Er der en formel som gælder til alle find så mange ud af så mange?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2018 af Soeffi

#0. Det er bare at udregnet forholdet som decimaltal og flytte kommaet to pladser: 7/25 = 0,28 = 28 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2018 af AMelev

Eller \frac{1}{25}=\frac{4}{100} = 4%, så 1 elev ud af 25 elever udgør 4%, og dermed må 7 elever udgøre .... %.


Svar #3
28. marts 2018 af KageSpiseren

28% tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2018 af AMelev

100% velbekomme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2018 af Mathias7878

#4

haha :=)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hvordan kan jeg finde 1 procent hurtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.