Matematik

Analyse af geometri

27. marts 2018 af aa1199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en ret linje I går gennem punkterne p(1,-6) og Q(-2,3) 

Bestem en linjen for I, og bestem koordinasættet til hvert af linjens skærpunkterne med aksene 

Jeg kunne finde linjen som er y=-5-3x. men jeg ved ikke hvordan koordinatsættet skal bestemmes


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2018 af Mathias7878

Med akserne menes der formentlig både y- og x-aksen.

Koordinatsættet til skæringen med x-aksen findes ved at løse y = 0 og koordinatsættet til skæringen med y-aksen findes ved at indsætte x = 0 ind i y

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Når punktet
p(1,-6) 

indsættes i ligningen   y=-5-3x
                            fås  -6=-8

så din ligning er forkert.


Svar #3
27. marts 2018 af aa1199 (Slettet)

Ops jeg skrev forkert jeg mener y=-3-3x


Skriv et svar til: Analyse af geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.