Matematik

Analyse af geometri

27. marts 2018 af aa1199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven er vedhæftet som billide 

Jeg har kun problemer med at bestemme linjen til tangeten med punkt p(12,3)

Vedhæftet fil: a.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Da (12,3) ligger på tangenten, er dens ligning   y = 3 + a*(x - 12)

hvor a dog er ubekendt. Men husk at afstanden fra tangenten til C(4,-1) er "svaret i a)" da \small l også er tangent.

Indsæt derfor C og tangentens ligning i distformlen, og sæt lig "svaret i a)". Isoler da a, og du har ligningen.


Svar #2
27. marts 2018 af aa1199 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener med ligning i distformlen ? og hvordan skal jeg indsætte C 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Den formel du har brugt i den første delopgave for afstanden fra punkt til linje. C er punktet.


Svar #4
27. marts 2018 af aa1199 (Slettet)

Jeg udregnet afstanden ved d=|a.x1+b-y1|/√(a^2+1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Ja og det gav afstanden til C dvs. radius.
Tangenten i sidste delopgave har samme afstand til C.

Indsæt derfor igen i formlen punktet C men nu den nye tangent med ligning   y = 3 + a*(x - 12)

Det skal give det samme som sidst, så du får en ligning med en ubekendt.


Svar #6
27. marts 2018 af aa1199 (Slettet)

Ok, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Analyse af geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.