Matematik

Optimering

01. april 2018 af Julie2018 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået til opgave, at  løse nedstående.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Så må du jo gøre det, eller skrive herinde hvad du ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2018 af StoreNord

#0   Det er da ikke noget med optimering, endnu.

AR = y*x-y


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2018 af AMelev

#2 Er der ikke lige smuttet en parentes? 
I rektanglet R er den ene side y og den anden er x - y.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2018 af StoreNord

Jo. Det skal være             AR = y*(x-y)


Svar #5
01. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

Jeg forstår ikke opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2018 af StoreNord

AR = y*(x-y) =1800                 og x=\frac{3}{5}(x+y)

To ligninger med to ubekendte.


Svar #7
01. april 2018 af Julie2018 (Slettet)

#6 kan du måske uddybe det? Jeg forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2018 af StoreNord

x=\frac{3}{5}(x+y)                              isoler y og indsæt værdien  i areal-formelen. Og løs med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. april 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-04-01 14-35-48.png


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2018 af ringstedLC

"Det oplyses, at områdets bredde...", må forstås som det samlede område, altså er arealet:

\begin{align*} bredde&=\frac{3}{5}\cdot l\ae ngde\Downarrow\\ x&=\frac{3}{5}\cdot (x+y)\Downarrow\\ y&=\;?\cdot x\\ A_R&=1800=y\cdot (x-y)\Downarrow\\ 1800&=(?\cdot x)\cdot (x-(?\cdot x))\Downarrow\\ x&=\;?\\y&=\;? \end{align}


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.