Matematik

Reducere brøker

03. april 2018 af Carolinenielsenn - Niveau: C-niveau

Sidder med dene ene opgave i min aflevering som jeg ikke kan få til at give mening - nogen som kan hjælpe?

Udregn og reducer følgende udtryk: 2x-3 / 2  *  8 / 2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

* og /   skal regnes før  + og - 
2x-3 / 2  *  8 / 2x =  
2x-(3 / 2  *  8 / 2)x =
2x-(6) x =
2x-6x=
-4x


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2018 af StoreNord

2x-\frac{3}{2}*\frac{8}{2x} =\frac{2x*4x}{4x}-\frac{3*8}{4x}=\frac{8x^{2}}{4x}-\frac{24}{4x}=2x^{2}-\frac{6}{x}


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2018 af Mathias7878

Husk parenteser ellers bliver man nødt til at gætte sig frem til, hvad brøken egentligt er.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Der mangler ikke nødvendigvis parenteser


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2018 af AMelev

#4 Der mangler tydeligvis noget, da opgaven læses forskelligt i #1 og #2. Hvis 2x skal stå i nævneren (#2) mangler der parentes om 2x, hvis x skal ganges på brøken (#1), mangler der et gangetegn.

#0 Hedder opgaven 2x-\frac{3}{2}\cdot \frac{8}{2x}  eller 2x-\frac{3}{2}\cdot \frac{8}{2}\cdot x?

2x-\frac{3}{2}\cdot \frac{8}{2x}=2x-\frac{3\cdot 8}{2\cdot 2x}=2x-\frac{24}{4x} =2x-\frac{6}{x} eller som i  #2

2x-\frac{3}{2}\cdot \frac{8}{2x}=\frac{2x\cdot 4x}{4x}-\frac{3\cdot 8}{4x}=\frac{8x^{2}}{4x}-\frac{24}{4x} =\frac{8x^2-24}{4x}=\frac{2x^{2}-6}{x}


Svar #6
03. april 2018 af Carolinenielsenn

Opgaven hedder (2x-3)/(2)  *  (8)/(2x)

2x står i tæller i første brøk og i nævner i sidste brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2018 af Mathias7878

\small \frac{2x-3}{2}\cdot \frac{8}{2x} = \frac{2\cdot \left(2x-3\right)}{x}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

#6

Opgaven hedder (2x-3)/(2)  *  (8)/(2x)

2x står i tæller i første brøk og i nævner i sidste brøk.

(2x-3)/(2)  *  (8)/(2x) =
(16x-24)/(4x) =
4 - 6/x


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. april 2018 af AMelev

#7 Så var parenteserne temmelig vigtige - begge gæt var forkerte - men du behøver ikke parentes om "rene tal" 2 i nævneren i 1. brøk og 8 i tælleren i 2. brøk.

Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner.


Skriv et svar til: Reducere brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.