Fysik

fordampningsvarme

03. april 2018 af chewiie - Niveau: B-niveau

Hej, har fået følgende opgaver og kan ikke helt finde ud af hvilken formel jeg skal bruge i spørgsmål 2.

I en gryde på en kogeplade tager det 8 minutter at opvarme 1,2 kg vand fra C til C.

Ved hvilken effekt modtager vandet varme?

Formel: E_vand =m_vand · c · ?T

E_vand=1,2 kg · 4180 J/(kg ·°C) ·80°C=401280 J=401,280 kJ

Formel:P=?E/? t  

P=401280J/480s=836W

Gryden bliver opvarmet med samme effekt i yderligere 8 min.

2. Hvor meget vand er tilbage i gryden efter de i alt 16 min?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2018 af peter lind

Nu har du ikke skrevet hverken begyndelsestemperaturen eller sluttemperaturen, men jeg går ud fra at sluttemperaturen er 100º

Du skal beregne hvor meget der fordamper. Det er besemt af at P*t = m*L m er massen af det fordampede vand og L er fordampningsvarmen


Skriv et svar til: fordampningsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.