Matematik

Hjælp til cirkelopgave + kugleintegral

06. april 2018 af frederasmussen - Niveau: A-niveau

Søger hjælp til denne opgave (se vedhæftet fil). Håber nogen kan hjælpe! På forhånd tak.


Svar #1
06. april 2018 af frederasmussen

Her er opgaven:


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2018 af AMelev

Hvad er problemet?


Svar #3
06. april 2018 af frederasmussen

Jeg forstår ikke, hvad jeg skal gøre eller hvordan jeg skal gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2018 af AMelev

Du kender Centrum og Radius. Så skal du bare indsætte i cirklens ligning.
Slå den op, hvis du ikke kan huske den og spørg så igen, hvis du skal have mere hjælp.


Svar #5
06. april 2018 af frederasmussen

Men jeg kender jo ikke radius?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2018 af AMelev

Radius er r.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2018 af StoreNord

Volumen er bare et tal gange r³.


Svar #8
06. april 2018 af frederasmussen

Så svaret til a) ville være: x^2+y^2=r^2


Svar #9
06. april 2018 af frederasmussen

og svaret til b) er: y^2 = r^2-x^2


Svar #10
06. april 2018 af frederasmussen

?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. april 2018 af AMelev

Jep!


Svar #12
06. april 2018 af frederasmussen

Okay så langt så godt... Jeg ved dog ikke hvordan jeg skal gribe c) an og jeg kender godt formlen for rumfang af omdrejningslegemer.


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. april 2018 af StoreNord

hvad er så y¹ ?


Svar #14
06. april 2018 af frederasmussen

y^1 må være:

y = kvadratroden af (r^2-x^2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. april 2018 af AMelev

Dvs. at y=\pm \sqrt{r^2-x^2}. Det er altså den positive funktion, du skal rotere 360º om 1.aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. april 2018 af StoreNord

--


Svar #17
06. april 2018 af frederasmussen

Når der nu står, at den skal være den del af cirklen, der ikke har negative y-værdier, så forsvinder minusset vel foran kvadratroden? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. april 2018 af AMelev

Jep.


Svar #19
06. april 2018 af frederasmussen

Så dette er formlen for rumfanget af denne cirkel? Hvor jeg så skal finde V?


Svar #20
06. april 2018 af frederasmussen

Men så skal jeg vel forkorte i dette udtryk... hvordan skal jeg dog gøre det...


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.