Fysik

mekanik 2

08. april 2018 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der vil hjælpe mig med de her opgaver.. evt nogen formler


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2018 af Eksperimentalfysikeren

Når du kender hastigheden i km/h, kan du regne om på denne måde: (jeg bruger en andenhastighed, da du skal prøve det selv, for at lære det):

18\frac{km}{h} = 18\frac{1000m}{60*60s} = \frac{18*1000m}{3600s}= 5\frac{m}{s}


Svar #2
08. april 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

jeg kan godt finde ud af opgave a. Det var nu mere til de andre :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2018 af Eksperimentalfysikeren

b) Brug, at v2-v1 = a(t2-t1).

v1 er den hastighed, du har fundet i a), mens v2=0, idet bilen skal standse. a er opgivet og t2-t1 er det tidsrum, der skal findes.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2018 af Eksperimentalfysikeren

c) vejlængden s kan findes af s=½|a|(Δt)2, hvor Δt er det tidsrum, du fandt i b).


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

b)

a = Δv/Δt  <=>

Δt = Δv/a  <=>

Δt = (vslut - vstart)/a

Δt = (0 m/s - 15 m/s) / (-4 m/s2) = 4 s


Svar #6
09. april 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

Mange tak, det har hjulpet mig på rette spor! hvad så med opgave e og f? :)


Svar #7
10. april 2018 af Annaduvedhvem (Slettet)

er der nogen der vil være søde og hjælpe med opgave d, e og f?


Skriv et svar til: mekanik 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.