Matematik

Hjælp til vektor regning

09. april 2018 af hejsa1236u4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 9

a) bestem arealet af det parallelogram de udspændes af vektorerne

1) a = (2/5) b = (-4/3)

2) a = (4/-7) b = (6/5)

Hvordan får jeg det regnet ud på lommeregner? Er klar over jeg skal bruge formlen a = det(a,b), men forstår ikke hvordan jeg får tallene sat ind.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Kommer an på hvilken lommeregner.
Vektorer skrives:
a = (2, 5)  og  b = (-4, 3)

dvs. brug . som decimalseparator og , som talseparator.
Parentestypen er ikke så vigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2018 af AMelev

1) Areal = |det(\vec{a},\vec{b})| (husk numerisk værdi)

 det(\vec{a},\vec{b})=\begin{vmatrix} a_1 &b_1 \\ a_2 &b_2 \end{vmatrix}=a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1 og så er det bare at sætte tallene ind.


Skriv et svar til: Hjælp til vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.