Kemi

Hjælp kemi - mængdeberegning ?

10. april 2018 af Enelam100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe, med disse 3 spørgsmål, er helt blank? Så hvis der er nogen der kan hjælpe vil jeg meget gerne be om forklaring og eller bereginng så jeg kan forstå det. 

14.Brenda har brug for 3,5 mol HCl, hvor mange gram svarer det til? 

15.Thea vil gerne fremstille en 200 ml 1,5 ML opløsning af H3PO4, hvor mange gram skal hun afveje?

16.Forholdet mellem reaktanterne A og B er 1:2, hvis man har 2 mol af A og 4 mol af B, er det så ækvivalente mængder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af janhaa

14: M = m/n => m = M*n

15. C = n/V => n=C*V og n=m/M

16. ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2018 af janhaa

15.

n=C*V

og

m=n*M


Skriv et svar til: Hjælp kemi - mængdeberegning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.