Fysik

Find energien for de fem første elektrontilstande(skaller) i brintatomet.

12. april 2018 af Karoline444 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ovenstående spørgsmål, og de nedenstående.

Find energien for de fem første elektrontilstande(skaller) i brintatomet

Find energien for et foton udsendt når en elektron springer fra henholdsvis tredje, fjerde og femte skal til anden skal i brintatomet.

Tjek at fotoner udsendt ved overgange i Balmerserien ligger i det synlige spektrum ved at finde deres bølgelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2018 af mathon

\small \textbf{Balmerserien:}

                               \small E=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=h\cdot c\cdot \frac{1}{\lambda }=h\cdot c\cdot R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{n^2}-\frac{1}{2^2} \right )\; \; \; \; \;\; \; n>2\; \; \; n\in\mathbb{N}   

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! h\cdot c\cdot R_{yd}=\left (4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^{17}\; nm\cdot s^{-1} \right )\cdot\left ( 0.01097 \; nm^{-1 \right )}=13.6057\; eV
\small \textup{hvoraf:}
                               \small E=\left ( 13.6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{n^2}-\frac{1}{4} \right )\; \; \; \; \;\; \; n>2\; \; \; n\in\mathbb{N}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2018 af mathon

                \small E_{3\rightarrow 2}=\left ( 13.6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{3^2}-\frac{1}{4} \right )=\left ( 13.6057\; eV \right )\cdot\frac{-5}{36}=-1.89\; eV

\small \textup{...osv...}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2018 af mathon

\small \textbf{BEM\AE RK}

                      \small E_{n\rightarrow 2}<0
\small \textup{men}
                      \small E_{foton}>0


Skriv et svar til: Find energien for de fem første elektrontilstande(skaller) i brintatomet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.