Matematik

Isoler a og b i eksponentiel funktion

15. april 2018 af Yaksi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan isolere man a og b i forhold til følgende?

Eksponentielfunktion:
  4 = b a1
24 = b a5

Som er 2 ligninger med 2 ubekendte. Isoler a og b.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2018 af Mathias7878

Du har:

  \small \frac{24}{4} = \frac{b\cdot a^5}{b\cdot a^1}

  \small 6 = a^{5-1} = a^4

hvoraf

  \small a = \sqrt[4]{6} = 1.56508

Konstanten b kan du så finde vha

  \small b = \frac{y_1}{a^{x_1}}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2018 af ringstedLC


Svar #3
15. april 2018 af Yaksi (Slettet)

Tak. Nogle af jer som kan svare på mit sprøgsmål om R(x) og O(x)?


Skriv et svar til: Isoler a og b i eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.