Matematik

Bevis med vektorer?

16. april 2018 af m121a (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg har simpelhen kæmpet så meget med den her opgave, men jeg kan simpelhen ikke komme videre end ét trin - er der nogen der kan hjælpe?

Tak på forhånd!

PS: Opgaven er vedhæftet som en fil herunder.

Vedhæftet fil: Opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2018 af AskTheAfghan

Da sin2(v) + cos2(v) = 1, giver |a×b|2 = |a|2|b|2 - (a·b)2 = |a|2|b|2 - |a|2|b|2(1 - sin2(v)) = (|a||b|sin(v))2. Venstresiden er altid positiv. Højresiden er positiv hvis v tilhører intervallet [0, 180) i grader, eller [0, π) i radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2018 af Eksperimentalfysikeren

Vælg et koordinatsystem, hvor a ligger i x-aksens retning og b i xy-planen. Så vil c=a×b ligge i z-aksens retning. Opskriv b's koordinater som (b cos v, b sin v,0) og regn c's koordinater ud.


Skriv et svar til: Bevis med vektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.