Fysik

Hjælp til at bestemme nyttelast

16. april 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe med nedenstående opgave.

1) Beregn opdriften på luftskibet, hvis vi regner med at det fortrængte rumfang er 200000 m3

Jeg får 2455000 N

2) Beregn den samlede tyngdekraft på luftskibet og hydrogen. 

Jeg får 172144,6 N

3) Hvor stor er nyttelasten, (dvs. hvor stor en masse kan luftskibet bære)?

Jeg ved at nyttelasten kan beregnes vha. formlen 

m_{nyttelast}=V_{skib}*\varrho_{vand}-m_{skib}

m_{skib} =130.000 kg, men hvad er tallene for de andre? 

Det har jeg svært ved at se. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2018 af mathon

          \small \small m_{nytte}=V_{luftskib}\cdot \varrho _{luft}-V_{brint}\cdot \varrho _{brint}-m_{luftskib}

          \small m_{nytte}=\left (323462.31\; m^3 \right )\cdot \left ( 1.250\; \tfrac{kg}{m^3} \right )-\left ( 2\cdot 10^5\; m^3 \right )\cdot \left ( 0.0870\; \tfrac{kg}{m^3} \right ) -\left (130\cdot 10^3\; kg \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2018 af josephinep (Slettet)

Hejsa,

Jeg sidder med samme opgave, og vil bare lige høre hvordan du er kommet frem til svaret i opgave 2, hvor du skal beregne den samlede tyndekraft på luftskibet og hydrogen? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2018 af mathon

       \small V_{lu\! f\! tskib}=\textup{l\ae ngde gange tv\ae rsnitsareal}=\left ( 245\; \textup{m} \right )\cdot \left ( \tfrac{\pi }{4}\cdot (41\; \textup{m}) ^2\right )=323462.31\; \textup{m}^3


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2018 af josephinep (Slettet)

#4 

Ja den var jeg med på :-).

Fik vist ikke lige formuleret mig rigtigt. Men jeg var interreseret i udregninger i opgave 2 fra #1. 

" 2) Beregn den samlede tyngdekraft på luftskibet og hydrogen."

Hvor svaret bliver 172144,6 N..


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2018 af mathon

2) Beregn den samlede tyngdekraft på luftskibet og hydrogen.

      \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \textup{tyngdekraft}_\textup{{hydrogen + luftskib}}=\left (\left ( 2\cdot 10^5\; m^3 \right )\cdot \left ( 0.0870\; \tfrac{kg}{m^3} \right ) +\left (130\cdot 10^3\; kg \right ) \right )\cdot \left ( 9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme nyttelast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.