Matematik

tværsnitsareal

17. april 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude jeg har brug for hjælp til denne opgave... Opgaven lyder således: 

En massiv aksel med en D = 100 mm som udbores, så d = 45 mm. Hvor mange procent er tværsnitsarealet blevet mindre? 

På forhånd tak ^^ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2018 af PeterValberg

Beregn de to tværsnitsarealer og sæt dem i forhold til hinanden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2018 af mathon

\small \textup{Procent mindre:}
                              \small p=\frac{\tfrac{\pi }{4}\cdot \left ( 45\;mm \right )^2}{\tfrac{\pi }{4}\cdot \left ( 10^2\;mm \right )^2}\cdot 100\%=20.25\%


Skriv et svar til: tværsnitsareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.