Fysik

Netspændingsfaldet over transformeren henført til sekundær siden

18. april 2018 af Kristensenalex - Niveau: Universitet/Videregående

Kan i hjælpe med dette spørgsmål og hvilken formel man skal bruge?

Data:

SN = 600 kVA,   U1N = 3x10,5 kV,   U2N = 3x400 V,   cosφk = 0,85,   ek = 5,0 %,   P0 = 1050 W

Beregn netspændingsfaldet over transformeren henført til sekundær siden ved fuldlaststrøm og en driftspænding på 10,5 kV ved ovennævnte cosφ på 0,85 (induktiv)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2018 af hesch (Slettet)

Du har et opgavehæfte og en lærebog.

Forrest i lærebogen er et afsnit omhandlende den benyttede transformermodel, og betegnelser for de enkelte elementer i denne. Disse betegnelser er ikke almene, og det er den benyttede model heller ikke.

Så når du skriver at cosφk = 0,85 kan jeg kun gætte at det er cos φ  ved kortsluttet transformer, men jeg kan ikke vide det.

Du må vedhæfte den benyttede model. Herefter er resten at opstille Kirchhoffs ligninger med komplekse impedanser.

Herunder en sikkert anden model, end din lærebogs.

 


Skriv et svar til: Netspændingsfaldet over transformeren henført til sekundær siden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.