Kemi

Fra vol% og densitet til stofmængdekoncentration

19. april 2018 af Humanist (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg har brug for noget hjælp til det her spørgsmål

Rød Aalborg har en alkoholprocent (ethanol, C2H5OH) på 40 (volumenprocent) og en densitet på 0,9 g/mL. Hvor stor er stofmængdekoncentrationen af ethanol?

Jeg har læst hist og her men jeg kan ikke rigtigt finde noget brugbart.

På forhånd tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2018 af janhaa

d = m/V

assum 100 ml,

40 V % => 40 ml EtOH

0,9 = m/100

m = 90 g

and

M = m/n

n = m/M = 90/46 mol = 1,96 mol EtOH


Svar #2
19. april 2018 af Humanist (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Fra vol% og densitet til stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.