Fysik

Bølger

20. april 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp 

Jeg er i gang med at lave en rapport, er der nogle der vil hjælpe mig med beregningen 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2018 af peter lind

 Der er jo ikke andet end et ikke udfyldt skema. Hvis du vil have hjælp må du komme med meget mere om forsøget og hvad du vil have hjælp til


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Med lidt trigonometri kan du se at der gælder

tan(φn) = xn/a

Så du finder

φ1 = Arctan(62/2 cm / 63,5 cm) = 26,0o

φ2 = Arctan(237/2 cm / 63,5 cm) = 61,8o

For at beregne d skal du bruge bølgelængden af lyset samt gitterligningen

d = n*λ/sin(φn)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2018 af peter lind

Hvad vil du have hjælp til ?


Svar #4
20. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Det er til delforsøg 2

Vedhæftet fil:rap.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvad er bølgelængden på den laser I har brugt til delforsøg 2?


Svar #6
20. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

532 nm


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

1:

d = 1 * 532*10-9 m / sin(26,0o) = 1,21*10-6 m

2:

d = 2 * 532*10-9 m / sin(61,8o) = 1,21*10-6 m


Svar #8
24. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvordan finder jeg den gennemsnitlig sporaftstand ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er jo nemt nok når de to tal er ens. Men altså sådan her:

d = (1,21*10-6 m + 1,21*10-6 m) / 2 = 1,21*10-6 m


Svar #10
26. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvordan finder du ud af at vinklen sinus er 26


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. april 2018 af peter lind

det står i #2


Svar #12
26. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvordan beregner jeg delforsøg 3


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. april 2018 af peter lind

Brug d*sin(φn) = n*λ


Svar #14
26. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Skal jeg isolere n ??


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. april 2018 af peter lind

Ja. du skal finde hvor stor en vinkel der er mulighed for beren så n for den og find den heltallige værdi for n


Svar #16
26. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Har dy set det jeg har vedhæftet der har jeg målt n til at være 29


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. april 2018 af peter lind

Det er det målte. Så vidt jeg kan se skal du i stedet beregne det


Svar #18
26. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Okay tak for hjælpen !


Svar #19
27. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvordan forklarer jeg udregningen ??


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.