Matematik

Hurtigt nemt spm om energi mængde ved omdannelse af is til vanddamp

26. april 2018 af SofieAmalieJensen - Niveau: A-niveau

Hej:-)

Hvordan udregner man opgaven på skærmbilledet?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2018 af PeterValberg

Jeg skulle mene, at dette spørgsmål hører hjemme under "Fysik"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Energi til at opvarme isen fra starttemperaturen -18oC til smeltepunket 0oC:

Q = mis*cis*(Tsmeltepunkt - Tstart)

Energi til at smelte isen:

Q = mis*Ls(is)

Energi til at opvarme det smeltede vand fra isen fra smeltepunktet 0oC til kogepunktet 100oC:

Q = mis*cvand*(Tkogepunkt - Tsmeltepunkt)

Energi til at fordampe det kogende vand:

Q = mis*Lf(vand)

og så lægger du disse fire energier sammen.

(Bemærk at det er en fælde at man får oplyst cvanddamp. Den skal du ikke bruge til noget.)


Svar #3
26. april 2018 af SofieAmalieJensen

#1

Jeg skulle mene, at dette spørgsmål hører hjemme under "Fysik"

Ups min fejl


Skriv et svar til: Hurtigt nemt spm om energi mængde ved omdannelse af is til vanddamp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.