Matematik

Gennemsnit

26. april 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Hej nogle der kan hjælpe med b og c?

Vedhæftet fil: ny.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Der mangler lidt af opgaveteksten. "Helt præcist fra 124 tyverier i.......". Hvad står der mere?


Svar #2
26. april 2018 af aya111

Helt præcist fra 124 tyverier i 1995 til 62 tyverier i år 2000.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

b)

124*(1+r)5 = 62  <=>

1+r = 5√(62/124)  <=>

r = -0,129

dvs. et gennemsnitligt fald på 12,9% om året.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

c)

En stigning fra 87 til 125 svarer til en stigning på

(125-87)/87 * 100% = 43,7%


Skriv et svar til: Gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.