Matematik

Gennemsnit

26. april 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Nogle der kan hjælpe med b og c?

Vedhæftet fil: ny.PNG

Svar #1
26. april 2018 af aya111

og der mangler teksten:

Antallet af anmeldte cykeltyverier er til gengæld blevet halveret i den samme periode. Helt præcist fra 124 tyverier i 1995 til 62 tyverier i år 2000.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2018 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

For b) kender du det samlede fald over 5 år (124 cykler stjålet - 62 cykler stjålet), og du skal finde det gennemsnitlige årlige fald. Mon du kan regne ud, hvordan den så skal løses?

c) Du skal finde ud af, hvor mange procent antallet af biltyverier er steget med. Altså, hvor mange procent større er 125 tyverier mod 87 tyverier?

Hvis du mangler formler, og ikke kan finde dem ved at google, så bare skriv! :)


Svar #3
26. april 2018 af aya111

Kan ikke helt forstå hvordan jeg skal regne opgave c ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2018 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

Okay! Du funder procentvis stigning ved følgende formel:

[\left|\frac {slutv\ae rdi - begyndelsesv\ae rdi}{begyndelsesv\ae rdi}\right| \cdot 100 \% = procentdelen]

Ovenstående taget fra studieportalen selv: https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/procentregning/procentvis-stigning ved en Google-søgning på "procentvis stigning". Google er good


Skriv et svar til: Gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.