Matematik

Opstilling af en forskrift

28. april 2018 af Gitteansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med en matematik opgave, men jeg sidder lidt fast. Jeg skal opstille en forskrift for f

Jeg har følgende information: + et skærmbillede af figuren
På turen flyver ballonen hen over en 200 m høj sendemast. Ballonkurvens nederste punkt P beskriver en bane i løbet af turen. Banen indlægges i et koordinatsystem sammen med sendemasten som vist på figur 3. I dette koordinatsystem følger punktet P grafen for funktionen p givet ved

p(x) = 3,7·10−6· x3 − 4,2·10−3· x2 + 1,68 x        x ∈[0; 700]


Ballonens opsendelsessted er i (0; 0). Alle mål er i meter.

Sendemasten står 500 m fra opsendelsesstedet, og Q er dens øverste punkt, se figur 3. Funktionen f beskriver afstanden mellem P og Q.

Hvordan opstiller jeg en forskrift for f?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2018 af mathon

Forskriften er jo
                                 p(x) = 3,7·10−6· x3 − 4,2·10−3· x2 + 1,68 x          x ∈[0; 700]

                                


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Opgaven er lidt uklar, men jeg tror der menes:
"Funktionen f beskriver afstanden mellem P og Q" ...som funktion af x

Dvs. forskriften er

\small f(x)=\sqrt{(x-Q_x)^2+(p(x)-Q_y)^2}
hvor
\small Q=\small (Q_x,Q_y)=(500,200)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2018 af SuneChr

Måske har, alene, den lodrette afstand fra P og ned til mastetoppen Q interesse:
    p(500) - 200


Skriv et svar til: Opstilling af en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.