Matematik

Differential regning uden hjælpemidler

28. april 2018 af Kbrondby - Niveau: A-niveau

Hej, 

jeg skal differentiere f(x) = (2x+1)*ln(x) og bestemme f'(1):

Jeg differentiere ledvis: 

f'(x) = 2 * 1/x

Jeg skal bestemme f'(1): 

2 * 1/1 = 2 

Når jeg kontrollere med WordMat, så giver den facit = 3

En som kan sige hvad jeg gør forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2018 af SådanDa

Du skal bruge produktreglen når du differentierer produkter af funktioner (altså funktioner der er ganget sammen).

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/regneregler-for-differentialkvotienter


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2018 af peter lind

Du differentierer forkert. Du skal bruge differentiationen af et produkt. f(x) = g(x)*h(x),  f'(x) = g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x) her med g(x) = 2x+1, h(x)=ln(x)


Svar #3
28. april 2018 af Kbrondby

Nåh ja, det er også rigtig - tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Differential regning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.