Matematik

Hypotesetest

01. maj 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder fast i en opgave som jeg ikke forstår, håber nogen kan/vil hjælpe

jeg vedhæfter opgaven

Jeg ved ikke hvordan jeg kommer frem til P(x)

Jeg vil gerne bruge binomialformlen

Og formlen for binomialkoefficient

det er dem jeg har lært

chi i 2. har jeg ike lært

Vedhæftet fil: Udklip. sekserenPNG.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2018 af peter lind

Du skriver binomialfomlen men du skal bruge binomialfordelingen med n = 20 og p=1/6

Slå op i din formelsamling om den, hvis du ikke kan huske det.

Du har altså hørt om χ2 fordelingen(du kende da navnet) men har ikke lært den. Det lyder mærkeligt men du kan også bruge binomialfordelingen Find nedre og øvre interval endepunkt x1 og x2 af P(X<x1) <0,025 og P(X>x2)>0,975


Svar #3
01. maj 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg ved godt at min n=20 og min P=1/6 , men er min r=1 eller hvad, jeg kan godt bruge formlen ,, hvis jeg ved hvilke tal jeg skal indsætte


Svar #4
01. maj 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Det erd denne formel

Vedhæftet fil:Udklip formel .PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2018 af peter lind

Du skal ikke sætte r = 1 og du skal ikke beregne nogen sandsynlighed, hvis du ikke vil lave en χ2 test. De x1 og x2 angivet i #2 er i din formel r1 og r2 slå det op i et CAS værktøj, statistikprogram eller et regneark.

Du kan også slå op sandsynligheden for at få flere end 6 seksere


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. maj 2018 af SuneChr

# 0
På trods af du ikke har lært om χ2 testen, vil denne test vise,
på signifikansniveauet 5%, at  "Terningen er ikke ærlig".
thi

\frac{\left ( \frac{20}{6}-7 \right )^{2}}{\frac{20}{6}}\geq 3,84

                                                       


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. maj 2018 af SuneChr

X2 testen viser også, at  0 - 6 "seksere" gør terningen ærlig.
Den 7. sekser gør terningen uærlig, når vi tester på signifikansniveau 5 %.


Skriv et svar til: Hypotesetest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.