Matematik

Divider med kommatal og tal der ikke går ligeop

01. maj 2018 af bearbean - Niveau: 7. klasse

fx 207 : 5 og 428.4 : 9


Svar #1
01. maj 2018 af bearbean

lige meget har fundet ud af det jeg er klogere end jeg troede hihi


Svar #2
01. maj 2018 af bearbean

vent nej


Svar #3
01. maj 2018 af bearbean

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Del 207 op så det bliver nemt, og divider ind i parentes

207 / 5 = (200 + 5 + 2)  / 5 = 200/5 + 5/5 + 2/5
                                          =  40 + 1 + 0.4


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2018 af mathon

       \small 428.4:9=\left (423+5.4 \right ):9=47+0.6=47.6


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

I den anden er 3600 det mest oplagte og store tal, der er nemt og dividere 9.
Derefter mangler 684

4284 / 9 = (3600 + 684) / 9                         ud fra 684 er 630 oplagt, derefter mangler 54
              = (3600 + 630 + 54) / 9                 9 går op i 54 
              = 3600 / 9  +  630 / 9  +  54 / 9 
              = 400 + 70 + 6
              = 476

I 428.4 skubbede jeg kommaet et trin til højre så det blev 4284
Derfor skal kommaet i resultatet 476.0 skubbes tilbage en gang til venstre 47.6


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2018 af AMelev

207/5: 5 op i 20 tiere er 4 tiere og 5 op i 7 enere er 1 ener, og så er der 2 til rest, dvs. at 207/5 = 40 + 1 + 2/5 = 41\frac{2}{5}=41\frac{4}{10}=41.4
 

428.4/9

\frac{428.4}{9}=40+\frac{428.4-40\cdot 9}{9}=40+\frac{68.4}{9}= 40+7+\frac{68.4-7\cdot 9}{9}=40+7+\frac{5.4}{9}=40+7+0.6=47.6


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2018 af StoreNord

207 : 5 = 207,0000 : 5

428.40000 : 9                          Du vælger selv, hvor mange nuller du vil tilføje.


Svar #9
01. maj 2018 af bearbean

taktak!!


Skriv et svar til: Divider med kommatal og tal der ikke går ligeop

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.