Matematik

sinus, cos, tan

02. maj 2018 af jasmina9011 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

nogle der ved hvordan man regner sinus og cos og tangent ud??  er det bare ved hjælp af at dividere de to vinkler der er angivet ? 

Sinus.

Sin ( A ) = modstående katete / hypotunuse. =  hosliggende

eks; 

Modstående (4,5) / Hypotunuse (7) = 0,64

Tryk på lommeregneren1, sin-1 ( 0,64) =

Sin-1 kun uden vinkel.

Cosinus.

Cos ( A ) = Hosliggende katete / Hypotunse = modstående

Tangent.

Tan ( A ) = Modstående katete / hosliggende katete. = hypotunuse


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du kan ikke skrive
   Hosliggende katete / Hypotunse = modstående

Men der gælder
   √(Hypotunse2 - (Hosliggende katete)2) = modstående

Se video 14 her http://www.frividen.dk/matematik/trigonometri/


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2018 af PeterValberg

Se denne videoliste < LINK > måske især video nr. 8, 9, 10 og 15

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. maj 2018 af jasmina9011 (Slettet)

#1

Du kan ikke skrive
   Hosliggende katete / Hypotunse = modstående

Men der gælder
   √(Hypotunse2 - (Hosliggende katete)2) = modstående

Se video 14 her http://www.frividen.dk/matematik/trigonometri/

#1

Du kan ikke skrive
   Hosliggende katete / Hypotunse = modstående

Men der gælder
   √(Hypotunse2 - (Hosliggende katete)2) = modstående

Se video 14 her http://www.frividen.dk/matematik/trigonometri/

Men gælder det også for en retvinklet treknat??


Svar #4
02. maj 2018 af jasmina9011 (Slettet)

trekant


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2018 af StoreNord

Cos ( A ) = Hos / Hyp
Sin ( A ) = modst katete / hyp
Tan ( A ) = Modst / Hos                           Disse 3 gælder kun for retvinklede.

Der findes udvidede formler, som gælder for vilkårlige trekanter; men de gælder også for retvinklede.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2018 af ringstedLC

Det gælder kun for retvinklede trekanter. Siderne "katete" og "hypotenuse" ligger altid og kun i retvinklede trekanter.


Svar #7
02. maj 2018 af jasmina9011 (Slettet)

#5

Cos ( A ) = Hos / Hyp
Sin ( A ) = modst katete / hyp
Tan ( A ) = Modst / Hos                           Disse 3 gælder kun for retvinklede.

Der findes udvidede formler, som gælder for vilkårlige trekanter; men de gælder også for retvinklede.

Tusind tak for hjælpen!!!


Svar #8
02. maj 2018 af jasmina9011 (Slettet)

#6

Det gælder kun for retvinklede trekanter. Siderne "katete" og "hypotenuse" ligger altid og kun i retvinklede trekant

Tak!

Men er hypotenusen ikke altid lille c, altså den side der ligger overfor den rette vinkel? Og hvor lille b er den hosliggende og lille a er den modstående, eller er lille b og lille a omvendt??


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2018 af AMelev

Man regner sin(A), cos(A) og tan(A) ud, som du har angivet.
Så skal man tage den omvendte funktion på begge sider for at få vinklens værdi.

#0

nogle der ved hvordan man regner sinus og cos og tangent Det hedder tangens - tangent er en linje ud??  er det bare ved hjælp af at dividere de to vinkler der er angivet Mener du ikke sider

Sinus.

Sin ( A ) = modstående katete / hypotunuse Ja. =  hosliggende Nej

eks; 

sin(A) = Modstående (4,5) / Hypotunuse (7) = 0,64
A = sin-1(Mod/Hyp) = sin-1(4.5/7) = sin-1(0.64) 

Tryk på lommeregneren1, sin-1 ( 0,64) = 39.79

Sin-1 kun uden vinkel. ??? Mener du uden º-tegn?
Vinkel A = 39.79º

Cosinus.

Cos ( A ) = Hosliggende katete / Hypotunse = modstående Nej
A = cos-1(Hos/hyp)

Tangenst.

Tan ( A ) = Modstående katete / hosliggende katete. = hypotunuse Nej
A = tan-1(Mod/Hos)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

Man vil normalt kalde den rette vinkel i en retvinklet trekant for C og dermed hypotenusen for c. De to spidse vinkler kaldes så A og B og kateterne a (overfor A) og b (overfor B). I en del tilfælde har man brug for andre bogstaver, f.eks. hvis der er flere retvinklede trekanter. Så må man bruge de bogstaver, der er til rådghed.Det er ikke væsentligt, om hypotenusen hedder c, men at den ligger overfor den rette vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2018 af ringstedLC

Hypotenusen er modstående (ligger overfor) den rette vinkel. Hvis den rette vinkel ligger i punkt C, kalder vi også hypotenusen for c. Hypotenusen er altid den længste side i trekanten.

Hvis du skal beregne vinklen i punkt A, er b den hosliggende katete, fordi b er linjestykket fra punkt A til punkt C.

Men skal vinklen i punkt B beregnes, er a den hosliggende katete, fordi a er linjestykket fra punkt B til punkt C.


Skriv et svar til: sinus, cos, tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.